Hússzoros merevlemez sebességet kínál a Kingston új SSD-je

Kütyü Magazin, 2018. április 4. 14:13

A Kingston Digital Inc. bemutatta új, A1000 elnevezésű SSD-jét, amelyet PCIe vezérlővel és NVMe protokollal szerelt fel. Az M.2-es formátumú eszköz a vállalat első 3D NAND technológiával ellátott, átlagfelhasználók számára készült merevlemez nélküli meghajtója, amely a SATA SSD-k árkategóriájában kínál azokhoz képest kétszeres, a hagyományos merevlemezekkel összehasonlítva pedig hússzoros teljesítményt.

Az NVMe, azaz Non-Volatile Memory Express az AHCI protokoll utódjának tekinthető legújabb, nagyteljesítményű és optimalizált protokoll, amelyet már kifejezetten az újabb, PCI Express csatolós flash-alapú adattárolókhoz, azaz SSD-khez terveztek. Az SSD-k fokozódó igényeit kiszolgáló NVMe technológia magasabb teljesítményű és energiahatékonyabb működést kínál, mint az AHCI protokollon keresztül kommunikáló meghajtók, mindezt alacsony írási- és olvasási késleltetés mellett. A fejlett és megbízható 3D NAND előnye pedig, hogy a cellák hármas rétegezésének köszönhetően több információ tárolható egyetlen chipben a korábbi generációs, 2D-s megoldáshoz képest. 

Apró méret, óriási teljesítmény

Egyoldalas, M.2 2280 (22 mm x 80 mm) formai kialakításának köszönhetően az A1000 ideális vékony és könnyű notebookokhoz. Az A1000 PCIe NVMe meghajtó harmadik generációs modellje a 3D NAND flash memória mellett kétszeres interfésszel és négycsatornás Phison 5008 vezérlővel dolgozik, amely kivételes adatátviteli – 1500 MB/s és 1000 MB/s maximális olvasási/írási – sebességet és reagálókészséget biztosít.

„A belépő szintű A1000 SSD megbízhatóbb és tartósabb, mint a hagyományos merevlemezek (HDD-k), ezenfelül a termék beszerzésével a felhasználók a SATA SSD-khez hasonló árfekvésben juthatnak a legmodernebb PCIe teljesítményhez. A vásárlók merevlemezüket vagy lassabb SSD-jüket az A1000-re cserélve szert tehetnek az alkalmazásaikhoz, videóikhoz és fényképeikhez szükséges tárkapacitásra” – mutatott rá Tony Hollingsbee, a Kingston EMEA-régióért felelős SSD-üzletágának vezetője. 

Az A1000 SSD 240 GB, 480 GB és 960 GB-os kapacitással érhető el. A termékhez ötéves korlátozott jótállás és ingyenes műszaki támogatás jár. 

Az A1000 tulajdonságai és műszaki jellemzői: