Próbáld ki a ketyegőhöz kifejlesztett kütyüt

Kütyü Magazin, 2017. szeptember 22. 09:35

A "Szívünk Napján", szeptember 24-én a Millenárisban ingyenes szívállapot felmérésen és szűréseken vehetnek részt a látogatók, ki lehet próbálni a Sanatmetal fejlesztését, a WIWE névre hallgató hitelkártya méretű kütyüt, amely egy okostelefon app-pal összekötve mindent elárul ketyegőnk állapotáról.

Hazánkban a szív- és érrendszeri betegségek több halálesetért felelősek, mint valamennyi egyéb betegség, baleset és halálok együttvéve, viszont 4-ből 3 haláleset megelőzhető lenne rendszeres szűréssel, egészséges életmóddal. A Sanatmetal örömmel fogadta el a meghívást a „Szívünk Napja” rendezvényre, hiszen szívdiagnosztikai innovációjának – a WIWE Mobil EKG-nak – a filozófiája tökéletesen összecseng a kezdeményezés két legfontosabb üzenetével: a megelőzés alapja a rendszeres szűrés és az életmódváltás.
 
A WIWE a Sanatmetal Kft. új diagnosztikai ágazatának első innovációja és fejlesztése során a jelenleg zajló 4. ipari forradalom követelményeit vették figyelembe a tervezők. A végeredmény: a piacon a jelenleg elérhető legnagyobb tudású mobil kardiológiai eszköz, melyet mind orvosi, mind lakossági szinten egyre szélesebb körben használnak.
 
"Mi voltunk az elsők, akik szívbeteg és egészséges pácienseken is kipróbáltuk a WIWE-ot. Olyan algoritmus van benne, amely további orvosi vizsgálat nélkül legalább a gyanúra felhívja a figyelmet" – összegzi tapasztalatait Prof. Merkely Béla, a Városmajori Szív – és Érgyógyászati Klinika Igazgatója.
 
 
Híres emberek, sportolók, celebek is kipróbálták a WIWE-ot, néhányuk véleményét ide idézzük:
 
 „A WIWE mindössze 40 gramm, elfér egy ridikülben, vagy tárcában, így mindig kéznél van.” – meséli Oszvald Marika.
Rendszeres kontrollra is használhatjuk magunk, vagy szeretteink megnyugtatására, de ha esetleg rosszul érezzük magunkat, azonnal készíthetünk vele egy EKG-t bárhol, bármikor, melyet orvosunknak elküldhetünk emailben. Ebből felállítható a diagnózis az egyébként nehezen dokumentálható tünetekről, mindemellett az eszköz használata pofonegyszerű. 
 
„A WIWE használata olyan egyszerű, mint az 1x1. Az extra ütéseket nagyon nehéz elkapni, mert sokszor nem akkor jelentkeznek, amikor a dokinál vagyunk. A WIWE-val ez könnyen megoldható!" – nyilatkozta Majka, aki évek óta ritmuszavarral küzd.
A mérési eredmények automatikusan egészség-naplót képeznek, a készülék több felhasználó eredményeit is kezeli, az eredmények kiértékelése pedig teljesen ingyenes, így a WIWE személyes EKG-t és mobil kardiológiát ajánl az egész családnak. Segítségével kiszűrhető a ritmuszavar, stroke, hirtelen szívhalál és oxigénhiány kockázata!
 
„Ez a kis eszköz 1 perc EKG-t készít és kimutatja, ha valami gond van a szívemmel! Ez számomra, mint élsportoló, nagyon fontos!” – nyilatkozta Erdei Zsolt, ökölvívó világbajnok.