Megérkeztek a HP üzleti felhasználóknak szánt VR megoldásai

Kütyü Magazin, 2017. augusztus 3. 10:25

A HP bejelentette új kereskedelmi forgalomba szánt virtuális valóság (Virtual Reality, VR) megoldását, amely egy teljesen új megközelítés eredményeként forradalmasítja a VR piacot. 

Az új technológia az olyan üzleti felhasználóknak kínál új lehetőséget, akik a gyártási folyamatokat szeretnék felgyorsítani, a betanítást hatékonyabbá tenni, illetve átütő élményt kínálni a vásárlók számára. E stratégia részeként a HP bemutatja a világ első professzionális viselhető VR PC-jét , az új HP Z VR Backpack hátizsákot. A VR élményt életre keltő új technológiát a világ legmegbízhatóbb és legegyszerűbben kezelhető VR PC-je biztosítja.  

“A virtuális valóság forradalmasítja az eddigi tanulási és kommunikációs módszereket, és új alkotási lehetőségeket is teremt” – mondta el Gwen Coble, a munkaállomások, vékony kliensek, kiskereskedelmi megoldások és immersive computing üzletágak EMEA igazgatója. “Hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből a technológiából, szorosan együttműködtünk vásárlóinkkal és partnereinkkel. Az IT szektor egyik vezető vállalataként a HP a kereskedelmi forgalomba szánt VR megoldásokat a vásárlói igényeknek megfelelően fejleszti, így olyan VR élményekkel gazdagítja felhasználóit, amelyekkel a jövőt építhetik.”  

A kereskedelmi forgalomba szánt VR megoldásokban határtalan lehetőség rejlik az üzleti felhasználók részére, legyen szó formatervezésről, építészetről, egészségügyről, autógyártásról vagy szórakozásról. Az olyan technológiák, mint a VR teljes áttörést hozhatnak a felhasználói élmény tekintetében – teljesen új tapasztalatokat nyújthatnak például egy autóipari bemutatóteremben és korszakalkotó módon megreformálhatják a kórházi dolgozók betanítási folyamatát.  

A HP forradalmasítja a VR piacot 

A HP újszerű VR megoldásai a vállalat gazdag innovációs múltjára és a vásárlókkal ápolt szoros kapcsolatra építenek. A HP az üzleti felhasználók érdekeit minden esetben figyelembe veszi, így téve lehetővé a partnerek számára, hogy piacvezetők lehessenek iparágukban. A HP technológia nemcsak maximális megbízhatóságot biztosít a kereskedelmi forgalomban is, de olyan világszerte elismert VR ökoszisztémák fejlesztőivel és támogatóival lépett partnerségre, mint az Intel, NVIDIA, Technicolor, HTC Vive és sokan mások. 

A vállalat jelentős VR és AR (Augmented reality, AR, Kiterjesztett valóság) befektetésekkel biztosítja, hogy vásárlói a legkorszerűbb kereskedelmi forgalomba hozható VR eszközöket használhassák. Ez lehetővé teszi, hogy a HP hosszú távú VR stratégiájaként az üzleti felhasználók új lendületet adjanak vállalkozásuknak. Tizenhárom HP élményközpont nyílik idén a következő városokban: Palo Alto, Houston, Boise, Fort Collins, Stockholm, London, Párizs, Barcelona, Boeblingen, Beijing, Sydney, Tokió és Szingapúr. A létesítményekben a vásárlók kipróbálhatják, mit jelent a HP VR technológia által biztosított VR élmény, valamint tanácsokat kaphatnak, hogy milyen a VR eszközök szerepéről vállalkozásuk fejlesztésében. 

HP Z VR Backpack – mobilitás és átalakulás 

A  HP Z VR Backpack egyszerre biztosítja a mozgás szabadságát a tökéletesen zavartalan virtuális élményt és a magas oktánszámú vizuális teljesítménynek, valamint az eszköz dokkolási lehetőségeinek köszönhetően, amelyek egyúttal egy könnyen kezelhető, erőteljes asztali PC-t is eredményeznek. A HP Z VR Backpack egyre több VR élményt valósít meg a legkülönbözőbb szektorokban:

A munkaállomásként is szolgáló HP Z VR Backpack a virtuális valóságban rejlő lehetőségekből hozza ki a maximumot. A HP vezetéknélküli VR hátizsákja ultrakönnyű és ergonomikus kialakítású eszköz üzemközben cserélhető akkumulátorral ellátva, amellyel a korlátlan szabadság élménye tapasztalható meg.  A csúcsminőségű feldolgozási teljesítmény és a legkorszerűbb grafikus megoldások biztosítják, hogy bármilyen hosszú ideig tartózkodhassunk a virtuális valóságban, mindenféle technikai zavar nélkül. Az Intel Core i7 vPro processzor lehetővé teszi, hogy az alkalmazások gyorsan és zavartalanul fussanak az eszközön. A HP Z VR Backpack a világ első NVIDIA Quadro P5200 GPU-val ellátott viselhető VR PC-je 16 GB videomemóriával.  Az egyedi dokkolási megoldásnak köszönhetően a digitális alkotók könnyedén válthatnak asztali módból viselhető PC módba, hogy a terméktervezés után egyből ellenőrizhessék munkájuk eredményét a virtuális valóságban. A külön kapható HTC Vive Business Edition HMD is a HP VR portfólió részét képezi. A HP Z VR Backpack 2017 szeptemberétől lesz elérhető az EMEA régióban 3000 Euró + ÁFA kezdőösszegért. A specifikációkról itt olvashat bővebben. 

A HP VR termékportfólió

A HP sokoldalú, magas teljesítményt nyújtó eszközei lehetővé teszik, hogy a felhasználók ne csak megtapasztalhassanak, hanem alkothassanak is minőségi VR tartalmakat. A HP kereskedelmi forgalomba szánt termékeit az olyan üzleti alkalmazásokhoz tervezték, amelyek magas szintű biztonságot, könnyű kezelhetőséget, megbízhatóságot, és ISV hitelesítést igényelnek. 

A HP ZBook 17 Mobile Workstation erőteljes, nagy teljesítményű munkaállomás, amely az optimális lóerővel és grafikai megoldásokkal konfigurálva 90 FPS VR élményt tesz lehetővé. 

A HP Z Desktop Workstations munkaállomások vizuálisan kifogástalan és pontos VR élményt biztosítanak. A HP Z Desktop Workstation a legújabb processzorra és grafikus kártyára épül, így biztosítva, hogy még a legnagyobb teljesítményt igénylő feladatoknál is halk, megbízható marad, és nem melegszik túl. 

A VR-hitelesített HP EliteDesk 800 G3 Tower nagyteljesítményű PC újratervezett váza 26 százalékkal kisebb, mint korábban, így biztosra vehetjük, hogy a legmodernebb munkahelyen is jól fog mutatni. Olyan cégeknek tervezték, amelyek a legkorszerűbb technológiákkal akarják megvalósítani a modern munkafolyamatokat. 

Az OMEN X Compact Desktop újszerű élményt biztosít a gamerek számára. A gyárilag túlhúzott NVIDIA GPU és az eszköz sokoldalú használatot biztosító kialakítása egyedülállóan gyors dokkolási lehetőséget tesz elérhetővé, sőt, a gépet még hátizsákként is használhatjuk, hogy megtapasztalhassuk a teljesen kábelmentes VR élményt. 

A Mars Projekt

A HP a HP Mars Home Planet projekt indulását is bejelentette, amelyet a NVIDIA, Technicolor, Fusion, Autodesk, Unreal, Launch Forth és a Vive cégekkel együttműködésben valósít meg. Az így létrejövő globális online közösség közös alkotásra hív, amely célja, hogy egymillió ember számára teremtsenek élhető környezetet a Marson a virtuális valóságban.