Okos és takarékos hálózati switchek

Kütyü Magazin, 2017. május 18. 15:26

Nagy sűrűségű Power-over-Ethernet hálózatokat építhetnek a kis- és középvállalatok a NETGEAR új, önállóan telepíthető és okosan menedzselhető ProSAFE kapcsolóival, amelyekkel az energiaköltségeket is kordában tarthatják.

 

IoT-re szabva

Egyre több kis- és középvállalat telepít olyan PoE – a működéshez szükséges áramot is az adathálózaton keresztül felvevő – eszközöket, mint a VoIP telefonok, IP biztonsági kamerák, vezeték nélküli hozzáférési pontok, mozgásérzékelők, okos LED lámpák, ajtózárak és más, a dolgok internetére csatlakozó készülékek. Olyan hálózati adatkapcsolókra van ezért szükségük, amelyek alkalmasak a nagy sűrűségű PoE installációk kiszolgálására, sőt a Wave 2 802.11ac szabványú WiFi hozzáférési pontok és HD felbontású, elforgatható és zoomoló kamerák nagyobb energiafelvétele miatt a továbbfejlesztett PoE+ (802.3at) technológiát is támogatják. 

 

„A PoE eszközök energiaigénye próbára teszi a hálózati kapcsolókat” – mondta Richard Jonker, a NETGEAR kis- és középvállalati termékvonalért felelő alelnöke. „ProSAFE Gigabit Smart Managed Switch kapcsolócsaládunk három új tagja ezért a portok számát, a teljesítményt, a tervezett költségkeretet és a telepítés módját tekintve rugalmasan illeszkedik az üzlet pillanatnyi és jövőbeni elvárásaihoz, a választás lehetőségét adva a kkv-knak.”

Kimondottan az olyan, konvergens hálózatok kiszolgálására tervezte a NETGEAR új ProSAFE kapcsolóit, amelyekben a hang-, a video- és az adatforgalom ugyanazon a platformon zajlik, ezért különösen jó megoldást adnak a hálózati hatékonyságot alacsony működési költséggel és könnyű felügyelettel ötvöző eszközöket kereső kkv-knak, többek között a vendéglátóipar, az oktatás és a kereskedelem területén.

 

Három kapcsoló sokféle hálózathoz

A ProSAFE GS418TPP switch 16 darab PoE+ rézkábeles portja mellett 2 darab gigabites SFP üvegszálas portot is kapott, 240 wattos teljesítménye tág teret ad a nagy eszköz-sűrűségű hálózatok bővítéséhez. A karcsú, mindössze 10 cm vastag kapcsoló egyik különlegessége a NETGEAR Virtually Anywhere rögzítőrendszere, amellyel bármilyen pozícióban, függőlegesen, vízszintesen, lapjára vagy élére is elhelyezhető. 

Kerüljön falra, oszlopra, mennyezetre, asztalra vagy az asztallap alá, a GS418TPP a hűtőventilátorok intelligens felügyelete folytán rendkívül halkan – 25 Celsius-fokos környezetben legfeljebb 33 dB-es hangkibocsátás mellett – működik. A hálózati menedzserek így teljesítmény és hatékonyság szempontjából a legjobb ponton helyezhetik el az energiaéhes eszközöket kiszolgáló kapcsolót.

 

Egyaránt 8 darab PoE+ rézkábeles portot és két darab, dedikált SFP portot kapott üvegszálas csatlakozáshoz a ProSAFE Gigabit Smart Managed Switch család másik két, új tagja. 

A 190 watt teljesítményű GS510TPP jó választás a növekvő kkv-k számára, mivel nagyobb sűrűségű PoE+ hálózati installációkat is ki tud szolgálni, hűtőventilátorainak működését pedig a hőmérséklet és a terhelés függvényében szabályozza, így halk marad – 25 Celsius-fokos környezetben zajszintje nem haladja meg a 32 dB-t.

Kisebb testvérével, a 75 watt teljesítményű GS510TLP kapcsolóval a költségérzékeny kis- és középvállalatok is nagyobb sűrűségű PoE+ hálózatokat alakíthatnak ki. Minthogy hűtőventilátor nélküli kialakítású, hangtalanul működik, ezért tökéletesen megállja helyét az egy légterű irodákban, tárgyalókban, egészségügyi központokban és más, zajérzékeny környezetekben.

 

Könnyű felügyelet és élettartam-garancia

Mindhárom switch ugyanazokkal az alapvető felügyeleti képességekkel bír, amelyeket a NETGEAR ProSAFE Gigabit Smart Managed Switch termékcsalád korábbi modelljeit használó vállalatok már ismernek és kedvelnek. 

Ilyen funkció többek között a könnyen kezelhető, webalapú menedzsment felületen keresztül elvégezhető, egyszerű telepítés és konfigurálás, a fejlett VLAN-támogatás a hálózat szegmentálásához, a többrétegű, L2/L3/L4-es útválasztás, az adatforgalom QoS-alapú priorizálása, szolgáltatásminőséget biztosító előnyben részesítése, valamint a távoli energiamenedzsment, a nagy fogyasztású PoE eszközök ütemezett be- és kikapcsolása.

A NETGEAR új adatkapcsolói egyaránt támogatják az IPv4 és IPv6 internetprotokoll-verziókat, miként a nagy energiahatékonyságot biztosító Energy Efficient Ethernet (IEEE 802.3az) szabványt is.

Rájuk is érvényes a NETGEAR teljes élettartamra vonatkozó hardvergaranciája – ha a vásárlás hivatalos viszonteladónál történt –, amely meghibásodás esetén egy munkanapon belül csereeszközzel szolgál, és a telepítést 90 napig ingyenesen igénybe vehető, telefonos tanácsadással segíti. A kis- és középvállalatok így biztosak lehetnek benne, hogy nagy sűrűségű PoE hálózataikban könnyen és gyorsan telepíthetik a NETGEAR ProSAFE Gigabit Smart Managed Switch család új tagjait, és a kapcsolók működése is zavartalan lesz.

 

Rövid termékbemutató videó: